Upptäcka världen

Bäst att säkra alla delar av hemmet - nu är det två små riviga barn som far runt i hela lägenheten!

Gry har krypt (läs ålat sig fram) sen en stund tillbaka. När det ska gå fort fram kör hon "bröstsim". Drar sig fram med händerna och skjuter på med fötterna. Lilla Vira som är lite senare på det stadiet har frustrerat suttit kvar och tittat på när syster upptäcker världen och river överallt. Men nu hänger även hon med. Kör sin alldeles speciella stil på rumpan, med ena benet framför sig och det andra bakom som skjuter på samtidigt som hon drar sig fram med händerna. Tur att de små har bra "fäste" i händerna.
Idag hittade jag dom i hallen. Rev ner skorna från skohyllan. Men fortfarande är det Gry som tar kommandot. Vira hänger på men är lite försiktigare.



Traderafynd

Fyndade lite sommarkläder åt tjejerna, alltihopa för en hundring!

Miniboden, som jag nämnde förut...


Tjejkväll

Ikväll har vi tjejkväll, då pappa är ute på "semester" med sin polare Torbjörn.

En cider och lite småplock Tapas. Men inget kalas utan kras...

...dessutom avbröts festen av att samma tjej hade bajsat på sig.


Vårdagar

Spenderar några dagar i Hälsingland hos mamma och pappa. Alltid lika skönt att komma "hem". Här går allt i sin egen takt. Här gör man inte skillnad på vardagar och helger. Som semester varje dag!


Lana Del Rey


Vår!

Tänk att det är tjejernas allra första vår! Beställde precis en varsin vårjacka...

Zara, 179kr

Mini Boden

Grymt fina barnkläder! Ni hittar dom här: Mini Boden


Vårdag

Igår hade vi en riktigt härlig vårdag! Vi började med en morgonpromenad i solen. Jag fick sällskap av två andra tvillingmammor, så där gick vi där alla tre med våra bredlast till barnvagnar. Sen solade vi näsan på Norra berget och fikade smörgås som vi hade med.

Efter några timmar ute i det helt underbara vårvädret gick jag hem och gjorde färdigt min smörgåstårta som jag hade förberett tidigare på morgonen. Fick sen en snabbvisit av mamma och pappa samt syster (och lilla pyret i magen) med sambo. Mysdag!

Tror tårtan gick hem, då hela gick åt på sex personer!


Nu väntar vi på farmor och farfar som ska komma på besök och fika.


Blivande barnrum

Sitter redan och fantiserar om hur barnens blivande rum ska se ut. Jag tänker lite "Lotta på Bråkmakargatan" med utdragsbar växasäng och mormorsrutor. Ska bli så roligt att inreda när den dagen kommer. Men ett tag till få dom bo inne hos mamma och pappa...




Vårpromenad

Skönt att äntligen backen är bar. Jag tog en promenad i solen medan dom små sov i vagnen.

Vira tycker inte om solen i ögonen...


8 månaders-kollen

Idag har vi vart till BVC-tanten igen och vägt och mätt.

Vira


Gry

Överraskningen

Överraskningen var en för tidig födelsedagspresent från min käre sambo Johnny. En super-present! Han hade ordnat barnvakt i form av min syster, sen drog vi ut till Birsta (köpcentrum här i Sundsvall) och jag fick i lugn och ro shoppa loss. Johnny betalade och agerade smakråd. Kom hem med både byxor och tröjor. Verkligen uppskattat! Eftersom jag de senaste månaderna inte prioriterat mig själv. Dessutom är det lite bökigt att titta på kläder och komma in i provhytt med tvillingvagn.

Tack käre du för en fin födelsedagspresent! Och tack syrran som satt barnvakt!


Tjuvstartade med tårta

Vi tjuvstartade min födelsedag med tårta igår. Syster med sambo kom på besök och jag fick finfina paket! Sen blev det melodifestivalen. Det ser man mer av tradition och självklart ska det vara ost och kex till det!

Nu väntar jag med spänning på den överraskining Johnny har gått och hållit så hemligt...



Mammas lilla städhjälp

Tur man har städhjälp, hoppas det håller i sig ända in i tonåren!



8 månader idag!

Mammas hjärtan blir 8 månader idag!



Sådär jah!

Sådär jah! *borstar rent händerna* Nu är det lite ordning och reda här på bloggen igen, efter en lite pyssel.


Idag började pappa Johnny jobba igen, efter två månaders pappaledighet. Det har vart så skönt att ha honom hemma. Det underlättar att vara två, när man bor högst upp utan hiss. Och skönt att ha en till famn, speciellt nu när tjejerna börjat skrika så fort man går förbi och vill klättra på benen. Men skönt för pappan att få "vardag" igen.
Så nu är jag ensam hemma med tjejerna igen. Det började sisådär, eftersom båda fröknarna blivit sjuka. Snorigt värre och feber till och från. Men jag slapp iallafall laga mat idag då vi hade lyxen att bli bjuden på middag av syrran! Tack för det! Uppskattas verkligen!

Hemma igen!

Nu är dom hemma igen, mina småskruttar. Skönt med egentid, men ännu roligare att få träffa tjejerna igen efter att ha varit borta hela helgen. Helt plötsligt ser man små framsteg dom gör, som man annars inte lägger märke till. Man blir liksom "hemmablind". Och vad stor dom har blivit (kändes det som) på bara två-tre dagar!

Dom tyckte nog också det var roligt att komma hem igen. Helt plötsligt var alla leksaker jätte intressanta och allihopa skulle lekas med samtidigt!



Fantastisk fisksoppa


För 2 port.

1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 tsk chilisås
2,5 dl vatten
2 dl grädde
1dl crème fraîche
2 dl vitt vin
1 buljongtärning Timjan & Basilika
1/2 grönsaks- buljongtärning
1 tsk salt
1 Pangasiusma-filé (torsk går oxå bra)
1 laxfilé

Gör så här: Fräs löken i smör. Tillsätt vitlöken och chilisås. Fräs snabbt. Tillsätt allt utom fisken. Låt sjuda 10 min.
Skär fisken i stora bitar och lägg ner i soppa. Låt sjuda ytterligare 10 min.

Servera med bröd. Gärna surdegsbröd. Mums!

 

 

 


Ursäkta röran

Under reparation

Egentid

Hela den här helgen har jag egentid. Johnny och barnen har åkt upp till farmor och farfar.

Det gäller att ta vara på sin egentid. Göra saker som jag annars inte hinner eller kan. Efter att pussat hejdå till lilla familjen började jag i den viktiga änden - fika på stan! Tog en långfika med syrran. Började på ett ställle och gick vidare till ett annat. Vilken lyx att kunna fika i lung och ro. Ingen tid att passa! Verkligen uppskattat!
Sen passade jag på att springa lite affärer. Köpte något tråkigt och tidskrävande som underkläder.

Nu ska jag ta en långdusch och sen krypa ner i soffan. Det blir sängen tidigt. Insåg precis att jag knappt sovit en hel natt på ett års tid... Imorgon är det bara att kavla upp armarna och börja rensa förrådet.

Men nog saknar jag mina små skruttar! Både stor och liten (små)!

RSS 2.0