Maskros

Äntligen har jag fått min maskros-lampa, som jag gått och dregglat efter. Blev så glad när jag såg att dom fanns i små-format också, iallafall i två storlekar.

Maskros från Ikea



Lilla hallen

Äntligen känns det (nästan) klart i lilla hallen. Nu har vi nånstans att lägga hatten och sätta ner rumpan.
Ska bli kul att visa före-och-efter-bilder sen. Men det får ni vänta med tills allt är klart!



Nu ser man nästan inte vårt fula proppskåp längre. Skönt!
Hatthyllan blev en billig historia. Snickrade ihop den av några gamla
ikea-hyllplan som egat här hemma och skräpat, bröstlist och krokarna kommer ifrån Indiska.

Svarta detaljer

Postlådan köpte jag för 89kr på Rummet och lilla kroken i form av ett hus kostade en tia på Lagerhaus.




Tidningsstället som egentligen är ett vinställ köpte jag på rea, Kaaza, för ett tag sen.




Hallbänk/skohylla



Förvandlade badrumsbänkarna Molger från Ikea till hallbänkar. Hade sån tur att det precis fick plats två stycken i vår lilla hall. Nu har vi nånstans att ställa skorna, och för det som är lite vinglig på benen alternativt tung i baken kan ju nu sitta och knyta snosnörena.
Bortsett från att vi fortfarande inte har några golvlister så blev det riktigt fint och mysigt där i lilla hallen. Nu ska jag bara fixa hatthyllan, ett projekt som jag redan påbörjat.

House Doctor

Sitter och drömmer mig bort, bläddrar i katalogen online..



När man bläddrat fram och tillbaka ett par gånger kan man ju ta sig en titt på deras blogg. Där finns det ännu mer att götta sig i.


Ljus

Den här fina saken fick vi av syster och hennes sambo i inflyttningspresent. Var ett tag sen, och har mått lite dåligt över att jag inte fått upp den på väggen. Tanken var att vi skulle få golvlister på plats innan vi börjar sätta upp saker på väggarna. Men nu skiter jag helt enkelt i det, och börjar i "fel ände" genom att göra fint på väggarna trots att vi inte har några lister..

Så här mysigt blev det! Lite svårt att se på bilden, men den ser ut att vara handgjord i "rostig" metall. Skitsnygg!

"Ljushållare" från Tripple House

Keep calm and carry on

Äntligen har jag fått upp den på väggen! Visst är den fin!? Visst blev det fint!? Jag älskar den!
Tavlan har syrran knåpat ihop i datorn. Visst, den finns ju att köpa. Men varför köpa när man kan göra själv? Dessutom kan man ju då göra vilket format och färger som helst.


Höstpromenad


Prinsessa

Fick ett litet brev av en liten prinsessa idag på posten, som jag för övrigt är (världens bästa) moster till.

(Fotade fotot, därav dålig kvalité.)


Och jag dog nästan på kuppen

*Host, pust och stön*. Svetten rinner på ryggen och hjärnan bultar överfylld av blod (känns det som). Kom precis hem från en springtur. Jag sprang (nästan) hela vägen. Dog nästan på kuppen. Var fler veckor sen jag sprang och det kan jag skylla på en långdragen förkylning och lite latmask. Men bara lite.

Hade bestämt mig redan igår att nu jävlar får det vara nog med snor och ont i halsen. Så skuttade ur sängen imorse. Nej, skuttade gjorde jag nog inte när jag tänker efter lite närmre. Låg och lyssnade på ljudbok först, sen klev jag upp. Stoppade lite frukost i magen och sen i springtightsen.

Tittade mig i spegeln och konstaterade att jag såg överdrivet sportig ut i mina tajta tights, ganska fula egentligen med lite för mycket tyg som väckar sig i grenen och reflexer på knäna, och tillhörande "vindjacka". Jag fick byta om till huvtröja i bommul för att tona ner den sportiga looken en  aning. Fjantig som man är tycker man att det ser frånigt ut att se ut som en sportnörd när man springer som en tjockis och flåsar, och dessutom kanske måste stanna och flåsa i backen och spotta lite.

Hur som helst så kom jag ut på min springtur, och hoppas nu att viljan håller i sig imorgon också.

Krämig kycklingsoppa

Har fastnat i soppträsket, det är så gott på hösten speciellt när man vart ute och är lite småfrusen. Ikväll ska jag prova laga "Krämig kycklingsoppa".

(man behöver inte berätta för sn sambo om alla dessa grönsaker man stoppat i, för då minskar risken att han skulle tycka om den. Mixa allt och hoppas att han inte märker nåt)

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfileér eller 400 gram urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk cream fraiche

Gör så här

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i cream fraichen just innan servering.



Receptet hittade jag på sopprecept.se.

Tiger

Enligt ett kinesiskt horoskop är jag född i Tigerns år. Hetlevrad? Tävlingsinriktad? Nja..
Positiv. Gillar att lära sig nya saker? Yes!

Hur väl stämmer det här på mig?


"Tigerns tecken har en stor portion mod och positiv inställning, det är ett självständigt tecken som kan ta vara på sig själv. Tigern är inte rädd för att gå sin egen väg och vara lite rebellisk, den bryr sig inte om vad andra tycker. Han eller hon är passionerad, hetlevrad och kan ibland köra över andra, men tänk på att tigern innerst inne har ett väldigt gott hjärta. Men tigern tänker sig inte alltid så noga för.

Folk födda i tigerns år är ofta populära. De har höga krav på sig själva och kan bli riktigt ledsna om de inte kan leva upp till sina egna förväntningar. Tigrar är tävlingsmänniskor och gillar utmaningar. De är naturliga ledare och sätter stort värde på stolthet. De är alltid på språng och är väldigt uppmärksamma på vad som händer runt omkring dem, tigrar har koll!

Människor som är födda i tigerns tecken ger inte upp på grund av små motgångar inte, nej, de kör på tills saker och ting blir som de vill. Som alla andra stöter de såklart på bakslag även de, men de tar sig ur dem lättare än andra. Men de är också kända för att ibland fatta lite förhastade beslut. Även om tigern är en älskvärd varelse som verkar ta livet med en klackspark så kan humöret också snabbt vända. De är inte så förutsägbara som vissa andra tecken, t.ex. oxen.

Är man född i tigerns år gillar man att sticka ut och vara annorlunda. Man tycker om att prova på nya saker och lär sig nya saker snabbt. Tigrar är lite rebelliska och går sin egen väg helt enkelt. De är generösa och väldigt spontana."


Jag har en plan..

...för den här fula lilla saken. Återkommer efter lite färg. Hoppas på lika fint resultat som bilden jag har i huvudet.


Torsdagsmys

Mys med systeryster ikväll, käk på Oscar.

Scampispett, sen vitchokladpanacotta





Ny färg, ny frisyr

Började dagen med ett efterlängtat besök hos frissan.
Det blev lila och lugg den här gången (matcha skjortan)!


Car Möbel

Det kliar i fingrarna, hittade Car Möbel på nätet. Jag vill ha allt!

Tyvärr verkar den bara finnas på tyska (om inte, hojta till!).
Men många av märkena finns ju även i Sverige, om man 
letar lite.. 



Väggtext

Tänkte sätta ett recept på väggen i köket. Hittade en sida på nätet där man kunde få knåpa ihop sin egen. Den här gjorde jag i Illustrator, har nu skickat iväg en förfrågan vad det skulle kosta.

Skulle det inte vara schysst att ha sockerkaka på väggen?



Blivit med kamera

Äntligen har jag fått tummen ur och köpt mig en kamera plus lite tillbehör. Tyckte att jag var värd det. Lite julafton nästan. Tänker inte börja skryta om vad det är för en slags kamera, mer än Nikon D5000, och vilka slags objektiv osv. För jag kan nämligen inte med mackapären än. Jag vet vad som är bakochfram iallafall. Ge mig några veckor och kursen senare, så kanske jag blir lite klokare..


RSS 2.0