Jul i Knåda








Julgodis

Idag ska jag baka julgodis..Den här sorten verkar ha blivit ganska populär, så måste prova den jag med.

Rocky Road

12 kakor
600 600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 2 påsar dumlekola
2 2 nävar mini marshmallows
3 3 dl salta jordnötter
1 1 dl skalade pistagenötter

1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Blanda alla ingrediense.
3. Häll upp i en form, ca 3cm tjock.
4. Låt stelna i kylen, skär upp i bitar.



Recept och bild lånade jag från Leilas Jul.

One Piece

Fick julklapp på sängen imorse från min käre sambo! Perfekt för en fryslort som mig!


Sent ute..

Är det försent att bära in balkongmöblerna? Har för mig att dom stod där ute nånstans..


Klippa & Klistra

Fick hem ett paket på posten - min allra första Scrapbooking-samling. Nu ska klippas och klistras! Saknar lite det där julpysslet man alltid gjorde innan jul när man var yngre. Men jag tvilar att det skulle bli lika uppskattat idag om jag gjorde mitt egna julgranspynt i form av smällkarameller av gamla dassrullar. Därför tänke jag prova göra mina egna julkort istället.




Hemma igen..

Då var minisemetern över. Har hunnit med massor på våran tripp - träffat lillasyster, julmarknad, gött käk, promenerat, promenerat mera, myst, druckit mängder med te, bio, shopping..
Allt detta, och lite till, har vi hunnit med. Trots ett hektiskt schema har vi inte stressat. Kanske svårt att stressa med mig haltande i släptåg. Hann nämligen få rejält ont i ena knät, så min takt har varit allt annat än snabb.
Hur som helst har vi haft jätte mysigt och Göteborg är en jätte mysig stad så jag har inte alls svårt att förstå varför lillasyster trivs så bra där! Med en timmes lämpligt flyg mellan Sundsvall och Göteborg så får vi se till att det inte dröjer så länge tills nästa gång vi åker.

Visst är det skönt att komma hem igen. Men nu längtar jag tillbaka till deras städade och fina lägenhet. Här var det stökigt och man bli påmind om en massa "måste-göra-grejer". Men tänker nog lägga mig i badet och ignorera dom ett tag till!

Och ja, visst fick jag med mig en gnutta julkänsla hem. Nu ska jag tända det tredje adventsljuset.

Minisemester

Imorgon går flyget ner till Göteborg. Jag och Johnny ska ha en minisemester med massa mys, men framför allt hälsa på min lillasyster.
Om jag inte kommer hem med julkänslor efter det här, då är det nåt fel!

Jul på Liseberg

Det var bättre förr..

Tänk den gamla goda tiden..

Jag vet varför barntv var bättre förr. För i dagens barntv ska de hända saker hela tiden, massa action.. Tacka vet jag Skrotnisse, Trasdockorna och Björnes Magasin!


Kärlekens Tunga


RSS 2.0