Lillkusin

Fick lyckan att snuffa på lill-bebis i helgen!

Lillkusinen Douglas, då en vecka gammal.


Mina små knubbar som hit tills varit minst, blev helt plötlisligt inte så små i jämförelse med lille Douglas.


Adventstjärnorna...

...sitter där dom ska och lyser så fint.


Blåbärspuré

Vem kom på att det var en bra idé att ge blåbärspuré till en fyra månaders bebis? Först stoppa fingrarna i munnen, sen klia ögonen.


Välkommen till världen!

Den här lilla grabben blev ja moster åt igår! Och småkottarna fick sin första Lill-kusin!

Välkommen till världen grabben!


Stora tjejer sitter stol

Populärt det blev att komma upp från golvet!

 


Praktiska ting till småkottar


Pyssel: Namn-tavlor

Tempot går likt en snigels här hemma dom sista dagarna. Lite småsjuk alla fyra... Passade på att göra klart namn-tavlorna åt mina små tjejer, med födelseuppgifter.

Klart? Ptja, vi får väl se. Jag hinner väl ångra mig några gånger fram och tillbaka vad det gäller färgval innan jag beställer dom i tryck.


Tips på gå-bort-present

Man tager lite vad man haver. Av någon anledning har jag massor av gamla glasburkar hemma i olika storlekar. Med lite olika snören så blev det två ljuslyktor. Kanske en passande gå-bort-present när man är bortbjuden på middag? Eller varför inte som vas till granriset när advent närmar sig...


Fars-dag tårta


För dig som älskar choklad! Maffig och god kaloribomb. Jag serverade med en klick grädde, det funkade bra!

Till en tårta:
125 gram smör
2½ dl strösocker
4 ägg
2½ dl vetemjöl [150gram]
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl stark kallt kaffe

Frosting:
200 gram mörk choklad
250 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1. Smör och bröa en rund form med löstagbar kant [~22 cm i diameter] Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke [vetemjöl, vaniljsocker, bakpluver & kakao] Vänd sedan försiktigt ner i äggvispet tillsammans med kaffe och smält smör.
3. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ungen, 175grader, i ca 40min. Prova med en sticka, den ska vara torr! Låt svalna i formen.
4.
Hacka chokladen fint och smält sedan försiktigt i micro/vattenbad. Låt svalna en aning så inte smöret smälter när chokladen tillsätts. Vispa smöret krämigt med elvisp. Vispa ner florsockert och sedan chokladen och vaniljsockret. Fortsätt vispa tills glasyren fluffig och låt sedan stelna i kyl.
5. Dela tårtan i två bottnar. Bred på ungefär 1/3 av frostingen på den ena bottnen. Lägg sedan på den andra bottnen som ett lock och spacka tårtans topp och sidor med glasyren.

Receptet hittade jag här: Baktokig

Stolt lillasyster

Storasyster kan minsann allt hon! Idag kan man läsa om henne och hennes familj i ett hemma-hos-repotage i Aftonbladets bilaga "Härligt hemma".


Det här är en liten del av det hon pysslat ihop där hemma. Hennes senaste projekt var att bygga staket runt tomten, höggravid!


Mamma-ledig-bubbla

Klockan är tolv och jag sussar fortfarande runt i urtvättad sov-T-shirt, duntofflor och något som inte ens kan kallas frisyr. Hamnat i någon slags "mamma-ledig-bubbla". Lätt hänt när man bara går här hemma i lägenheten, utan måsten och dom enda jag umgås med är två småtroll som inte har några krav på hur man ser ut.
Mitt nya jag ska vara förberedd på oväntat besök. Även om det sällan händer att någon oanmäld kommer och plingar på dörren så kan man ju göra det för sin egen skull. Klä på sig alltså.

Tips till alla bloggläsare/bloggare!

Bloggvy något för dig som bloggar eller läser bloggar! Syrrans karl som skapat denna användbara sida som lanserades för några dagar sedan och som jag redan skapat nåt slags beroende till!


För att dela sina blogginlägg behöver man vara medlem. Medlemskapet är gratis förutom när man ytterligare vill pusha sitt inlägg och väljer att lägga en tia på en “Shout”. Som medlem blir alla dina nya blogginlägg publicerade på förstasidan och dessutom väldigt lätta för bloggläsare att hitta med hjälp av sökfiltret.




Kaffemaskinen Tassimo T20 står på min önskelista till jul. Jag får inte vara med att tävla, eftersom jag tillhör "familjen" och det skulle ses som fusk om jag vann, men du kan vinna den på Bloggvy. Tävlar gör du här!

4 månader idag!

Mina små kottar blir hela fyra månader idag!


Blommar i november


Rejäl frukost

Banangröt - gott för stora magar också!
Bananen är så söt i sig. Så det funkar bra att äta utan socker eller sylt.

Tack Britta för receptet! Riktigt gott!

1 dl vatten
1 dl mjölk
1 dl havregryn
1 mosad banan
salt

Strö på kanel och ät med mjölk!


Tradera-fyndat

Mysdress 12kr! Det var väl en fynd?


Knubbsäl

Världens goaste knubbsäl! Nybadad!

Och ja, det är blont fjun som sticker upp på huvudet. Verkar bli små lintottar, precis som mamma. Märkligt, eftersom dom var så mörka som nyfödda. Men det är ett minne blott och bortslitet för länge sen av allt gnussande - nyfikna ögon som ska vara med både åt höger och vänster!


RSS 2.0