Fars-dag tårta


För dig som älskar choklad! Maffig och god kaloribomb. Jag serverade med en klick grädde, det funkade bra!

Till en tårta:
125 gram smör
2½ dl strösocker
4 ägg
2½ dl vetemjöl [150gram]
0,75 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl stark kallt kaffe

Frosting:
200 gram mörk choklad
250 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

1. Smör och bröa en rund form med löstagbar kant [~22 cm i diameter] Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt med en elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke [vetemjöl, vaniljsocker, bakpluver & kakao] Vänd sedan försiktigt ner i äggvispet tillsammans med kaffe och smält smör.
3. Häll smeten i formen & grädda längst ner i ungen, 175grader, i ca 40min. Prova med en sticka, den ska vara torr! Låt svalna i formen.
4.
Hacka chokladen fint och smält sedan försiktigt i micro/vattenbad. Låt svalna en aning så inte smöret smälter när chokladen tillsätts. Vispa smöret krämigt med elvisp. Vispa ner florsockert och sedan chokladen och vaniljsockret. Fortsätt vispa tills glasyren fluffig och låt sedan stelna i kyl.
5. Dela tårtan i två bottnar. Bred på ungefär 1/3 av frostingen på den ena bottnen. Lägg sedan på den andra bottnen som ett lock och spacka tårtans topp och sidor med glasyren.

Receptet hittade jag här: Baktokig

Kommentarer
Postat av: Sofia

Wow - Det var en första farsdagstårta å skryta om det!

2011-11-13 @ 20:40:18
URL: http://knaada.com
Postat av: leandersss

Den ser helt gudomlig ut! Din är ju till och med finare än hennes på baktokig, och hon lyckas alltid få fina bilder. Bra jobbat!

2011-11-14 @ 21:45:26
URL: http://leandersss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0