Bebismage vecka 15

14 fulla veckor och sex dagar. Det börjar ta sig! :)


Mera färg!

Mera färg åt soffan!


Extra generös

Unnat mig ett välförtjänt besök hos frissan. Numera har jag en frisyr igen. Köpt present åt min käresta, samt bulle med mjölk till mellanmål. Solen skiner ute och jag känner mig extra generös idag!

Vad brukar man säga, man äter för två? Eller förresten.. jag äter för tre! Hehehe..


Vill ha!

Barnsäng från danska märket Sebra. Känns dock lite saftigt med 7000kr för en barnsäng.. Men visst är den fin!?
Finns bland annat här www.blaelefant.se

Loppisburkar

Tre burkar till min samling i vitrinskåpet för runt hundringen.




Vecka 15

Det har nu gått 14 fulla veckor och fyra dagar.

Längtar tills man kan känna tydliga rörelser där inne i magen. Igår när jag gått och lagt mig kände jag små "ryckningar" i magen, ungefär som nervryckningar. Kanske var det dom små liven som hade gymnastik där inne, jag vet inte. Svårt att säga när man inte har något att jämföra med...

Bebisarna

Två bullar på jäsning, eller ska vi säga äpplen?

"Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden."

Källa: http://www.minbebis.com/gravid_vecka_15.html


Vårtecken

Vattnet droppar från taket utanför, tulpaner och ljusgröna gardiner. Får nästan lite vårkänslor!




Bara några bullar för mycket?

Visst är det väl konstigt, ibland glömmer jag nästan bort vad som ligger på jäsning i min mage - det känns ju fortfarande inte! Kulan som däremot börjar ta form kanske bara är några bullar för mycket? För att bli påmind brukar jag kika på ultraljudsbilderna nedan. Då blir man glad i hela kroppen - mina små bebisar!


Ettårskalas

Stort grattis till mosters minsta lillfis Signe, som fyller ett år idag!



Första ultraljudsbilderna

Bilder från ultraljudet sist. Här var dom små liven ungefär 13 veckor gamla.








Kanoner, meloner och bomber.

Blev bjuden på tårta igår, tårta med kvinnliga former. Den här fina tårtan gjorde min syster Stina, tillägnad sin pojkvän!


Tvåbarnsföräldrar!?

Senaste veckan har det inte funnits plats i mitt huvud för något annat än att försöka smälta att vi ska bli tvåbarnsföräldrar i sommar. Det fick vi veta förra helgen och det kom som en chock! Tvillingar!? Det hade vi inte en tanke på att det skulle vara. Det finns inte i släkten. Direkt hämtat från nätet "Störst chans att få tvillingar har äldre kvinnor i 35-40års åldern, långa och tunga kvinnor, eller om man fött många barn tidigare." Jag känner mig inte speciellt gammal, inte ens hälften av 50 än, och inte lång eller tjock heller. Några barn tidigare har jag inte heller vad jag kommer ihåg.
Illamåendet och kräkningar ska tydligen vara rätt kraftigt när man väntar två. Jag kan bara vara lycklig, även om det känns lite konstigt, att jag knappt haft någon gravidsymptom. Illamåendet har ju nästan gått över helt och var ju så fjuttigt att det nästan är glömt. Trött? Inte speciellt. Humörsvägningar? Nej, jag känner mig nästan jätte glad varje dag!

Leverans beräknas i Juli. Vi har redan hunnit med två ultraljud. Trots detta så känns det overkligt att dom där två krabaterna "bor" i min mage. Man ser hur dom rör sig på skärmen, men det känns ju inte! Mer troligt att dom bor i apparaten.

Jag hade ju precis vant med tanken att det skulle bli en. Tyckte att jag hade fått någorlunda koll på läget vad som kommer att hända och så vidare. Men nu får man ju tänka om helt! Men hur som helst, nu känns det underbart och jag är säker på att det kommer bli kanon. Som barnmorskan sa "När man vant sig vid tanken, så kommer det kännas lite "beiget" att "bara" få en."

2+2=4

I sommar smäller det, två blir fyra!


Smörgåstårta

Frossat i goan Smörgåstårta idag. Systeryster och Andreas som bjöd :)


Mysfika på stan


RSS 2.0