Banangröt - mums!

Tjejerna fyller snart hela fyra månader - det betyder att vi kan börja med smakportioner. Något som vi längtat efter! Vi tjuvstartade och smakade på lite banangröt imorse. Det var grejer det! Dom gapade som små fågelungar, sparkade ivrigt med benen och ville ha mer! Tyckte nog mamma var snål som bara bjöd på en tesked...


Kladdkaka med vit choklad

Till 1 kladdkaka:
50 gram smör
½ dl mat/rapsolja
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram vit choklad, grovt hackad

1. Smält smöret och blanda ner oljan. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker samt vaniljsocker och vispa fluffigt med elvisp.
2. Rör ned smöret i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och kakao, i en separat bunke innan du rör ner det i äggvispet.
3. Rör till en slät smet. Smörj och bröa en rund bakform, häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner bitar av den vita chokladen.
4. Grädda längst ner i ugnen, 175grader, i ca 15minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.

Receptet hittade jag här: baktokig



Trasa med stil

Vår disktrasa har bröst!


Bestyr gånger två

Morgonbestyren börjar med att mata bebis. Här kan man vara lite effektiv med flaskorna och köra "tvåhandsfattning". Sen eventuellt ett snabb-bad av bebis nummer 1, torka knubb-veck, på med blöja och kläder. Sen är det bara att börja om och köra samma rutiner med bebis nummer 2. Precis lagomt när man är klar med bebis nummer 2 har bebis nummer 1 tröttnat. Man orkar inte så länge när man knappt är fyra månader gammal - dags för tupplur! Dags för egen-tid för mamman. Det är nu man ska äta frukost, städa, duscha, tvätta... Först ska jag "bara"...

Hålla hand

Syskonkärlek!


Måste lära mig!

Tvåbarnsmamma och allt. Göra älgstek kan jag redan, nu måste jag lära mig att virka!


Rörd!



Far & Dotter

 


Utflykt

Packar min lilla familj i bilen och drar på utflykt!


Mysigaste som finns!

Det mysigaste som finns är att mysa med nyvakna, varma och rödblommiga pyjamasfisar. Som alltid vaknar med ett strålande humör!




Höstmys

Lite mysigt med höst ändå! Plockar fram raggsockorna och smuttar lite te...


Frisyr

Medan farmor glatt satt barnvakt passade jag på att uträtta ärenden. Viktiga ärenden, kalufsen fick sig en omgång! Har numera "frisyr" igen!





Babymassage

Idag ska vi träffa andra bebisar, mammor och pappor i föräldragrupp. Lära oss knåda bebis - babymassage!


RSS 2.0