Bebismage vecka 25


Gardiner

Johnny skruvar och jag stryker. Äntligen kom gardinerna på plats!

Satte skena i taket, istället för traditionell gardinstång, för att taket ska kännas högre. Nån kanske man kan lura ;)


Vecka 25

De första veckorna av graviditeten vågade man nästan inte glädjas, för man var så rädd att nånting kunde hända. Men jag läste några riktigt kloka ord på nätet "Man väntar ju barn, inte missfall", vilket är helt rätt inställning tycker jag!

Nu har man ställt in sig på att man väntar småttingar (även om det känns overkligt att det ska bli två). Vissa dagar, när man inte har ont nånstans, glömmer man nästan bort vad som händer där inne. Magen växer, men mer då? Därför är det så mysigt när dom börjar gympa därinne, så man blir påmind att det är "på riktigt". Särskilt när dom gympar båda två, så magen buktar och rör sig åt alla håll och kanter.

Bebisarna

Titta på bebisens händer, helt klara, fullt funktionsdugliga, med små fingernaglar och fingeravtryck. Han eller hon använder sina händer för att upptäcka olika kroppsdelar. Det känner bara, ögonen är fortfarande stängda. Men med helt utvecklade med ögonfransar som ska skydda ögonen efter förlossningen.

Bebisens dygnsrytm är mer tydlig, han eller hon har skaffat sig lite mer bestämda tider för att vara vaken och sova.

Skelettet fortsätter att hårdna.

Källa: http://www.libero.se

Barnvagn beställt

Var och beställde barnvagn idag. Måste vara ute i god tid, med tanke på den långa leveranstiden.
Ingen djungel bland tvillingvagnar direkt och vagnen som vi beställde fanns bara i två färger. Så det var inget svårt val, men ett bra val hoppas jag!




Moln

Galet förtjust i Moln-tyget, av Gunila Axén. En klassiker som hängt kvar sen 60-talet. Det påminner mig om när man själv var liten...

Bebismage vecka 24




Mammajacka

Äntligen hittat en "gravid-jacka". Letat som en tok efter en jacka, vilket inte har varit lätt eftersom dom flesta jackor iår verkar ha band/skärp i midjan som i mitt fall hamnar mitt på kulan och jag ser ut som en jultomte.

En "gravid-jacka" som egentligen inte är en "gravid-jacka", men med massor av plats för magen att växa!

VILA, 700kr.


Vecka 24

Känns som om det inte alls var länge sen vi fnissade här hemma över att bebisarna var små som brödsmulor. Som ni ser har det hänt en del sen dess. Går nu in i vecka 24.

Bebisarna

Nu, mer än halvvägs genom graviditeten börjar bebisen allt mer likna ett nyfött barn. Allt det behöver av värme, föda och stimulans finns inom en omkrets på ett par decimeter i livmodern. Hans eller hennes rörelsebehov är stort och än så länge finns det gott om plats att rumla runt på.

Bebisen kan förmodligen känna om han eller hon är upp och ned eller inte. Det beror på att innerörat, som styr kroppens balans, är färdigt. Ytterörat är också klart, men alldeles mjukt ännu.

Han eller hon reagerar på allt fler sinnesintryck. Det känner, det upplever smak och hör ljud. Ögonen är fortfarande slutna.

Lungorna tar ett stor kliv framåt den här veckan i och med att tillverkningen av ett ämne som kallas surfactant startar. Det har till uppgift att hålla lungblåsorna i lungorna utspända så att lungorna inte faller ihop och klibbar samman när barnet föds och skall fylla sina lungor med luft.


I vecka 24 är medelkroppslängden 32 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 700 gr. Huvudets omkrets är 22,5 cm.

 

Källa:http://www.libero.se


Zara mini

Ångrade mig på en gång att jag inte handlade, när jag sett Zaras bebiskläder. Därför blev jag glatt överraskad när jag ser att man även kan handla deras kläder på nätet!

Supergulliga, dom känns lite gammeldags!






Romantisk weekend

Efter en helg med massa god mat, mys, en gnutta vårfeeling och lite tyngre packning än innan är vi tillbaka i snöiga Sundsvall igen. Haft en "romantisk weekend" i huvudstaden. Måste ju passa på, man vet aldrig när nästa gång blir.

Romantisk weekend som knubbis (två bullar i ugnen) innebär snigeltakt, tidiga kvällar och onda fötter. Tårna är plåstrade eftersom skorna, efter några timmars promenerande, känns som tre storlekar för små. Tårna som legat dubbelvikt bara längtar att få komma ut och vifta fritt igen. Tycker ändå att jag härdade ut bra. Det var värt alla krämpor, för en myshelg med Johnny (och hotellfrukost såklart).

Ordning och reda

Nu kan man ju iallafall låtsas att man har ordning och reda i alla lådor...




Fotoväggen på plats

Efter några (många) svordomar är äntligen fotoväggen på plats. Åtminstonde en del av den.
Bara svart? Svart och vitt? Svart och silver? Bara vitt? Det blev iallafall svarta och vita ramar till slut, av alla möjliga sorter.



Vecka 23

Bebisarna

Rynkig som en gubbe eller gumma

Kroppen börjar bli rundare, men huden är fortfarande rynkigt som på en gammal människa och pigment bildas fortfarande.

Lårbenet är cirka 4 cm långt och huvudets diameter är mellan 5 och 6 centimeter.

Det kanske är svårt att tro, men om din bebis föddes nu, skulle han eller hon ha en chans att överleva.

Källa: http://www.libero.se

 


En bra grund

En bra grund att börja med! Sorterat i storlekar, det pysslade jag med igår.


Blommor



Bebismage vecka 22

22 fulla veckor och fem dagar.
Ökat nästan sju kilo!
127 dagar kvar (det är väääldigt länge).


Tårtkalas

Har blivit riktigt bortskämd idag och snart dags för andra omgången tårta!




Baka

Nån som fyller år imorgon! :)



Tjuvstart

När blir man för gammal för att skriva önskelista? Eftersom jag vet att min käre sambo har fantasitorka när det gäller presenter, så skrev jag en ändå - trots att jag fyller hela hälften av 50.

Vet inte om det är han eller jag som är ivrigast på att öppna paket, men fick iallafall tjuvstarta igår trots att jag inte fyller förrän på lördag. Fick precis vad jag önskat mig - en fotoskrivare av värsta och bästa sort.


Vecka 22

Kan suget på mackor halv tolv på kvällen ge kula på magen som resultat? Eller är det kulan på magen som resulterar i suget på mackor?

Bebisarna

Små utforskare

Din bebis ser nu ut som en nyfödd i miniatyr. Känselorganen utvecklas och mognar för varje dag som går, och hjärnan och nervändarna är nu tillräckligt mogna för att han eller hon ska känna beröring. Om du kunde röra din bebis, skulle han eller hon känna det. 

Om man gör ett ultraljud i den här veckan kan man se hur bebisen rör vid fostersäcken och vid sitt eget ansikte samt hur det sträcker ut händerna och griper tag i navelsträngen. De är redan små utforskare. 

Man kan se läpparna tydligt. Bebisens fortplantingssystem fortsätter att utvecklas

Källa: http://www.libero.se


Bebismage vecka 21



Loppis

Idag har vi förberett. Jag och syrran ska hyra ett loppisbord imorgon, på en stor loppis här i stan. Så nu har man samlat ihop allt skrot man äger. Eller förresten, jätte fina saker! Kom och köp!


Vardags-lyx för mig


Vecka 21

Stundvis är det rätt bra fart på småtjejorna där inne i magen. Nu har även pappa Johnny fått känna sparkar på utsidan av magen. Häftigt!

Babisarna

I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Barnet kan känna smaken av bittert eller sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.
Källa: http://www.growingpeople.se

Oiidesign

Härifrån får det bli beställning sen!



RSS 2.0