Inflyttad

Snart första natten i nya lägenheten. Vi klev upp tidigt imorse och gjorde ett ryck. Tretton timmar senare är vi nästan klar. Bra jobbat, med tanke på att vi knappt börjat packa grejer förrän imorse. Jag vet mamma, det var dumt. Men något annat har vi inte hunnit med. Med Stina och Andreas hjälp, tusen tack till dom, så har vi endast städningen kvar av gamla lägenheten. Så numera bor vi på Haga, andra sidan stan.

Någonstans i röran ska jag hitta ett badlakan. Sen efter en dusch ska jag någonstans i röran hitta lite myskläder. Sen någonstans i röran ska jag slå mig ner och slappa med en välförtjänt cider och snarra.

Stök i kök

Senaste dagarna har ägnats åt köket. Imorgon flyttar vi in. Elen är dragen, men vatten får vi inte förrän imorgon, sista sekunden!

Efter en snabbvisit i midsommar med massa mys, grilla, bada badtunna, slåss med mygg, var vi tvugna att åka hem igen på lördagen för att försätta med stöket i köket.

Micro och ugn, som till och med fungerar!



Vitrindörrar på plats





Dom här fula dörrarna ska få sig en omgång


Ann-Sofie putsar fönster. Men lika gla´ är hon för det!


Lite nya bilder

Tapeten i lill-hallen på plats..


Sovrummet


Johnny med sin far sågar hål för häll och diskho.


Det börjar likna nåt!


Alla dessa stommar. Johnny skruvar.



Golvet i köket på plats.


Det börjar dra ihop sig..

På måndag/tisdag måste vi börja flytta grejer. Johnny med mor, far och bror jobbar och sliter i lägenheten den här helgen. Tapeter börjar komma upp på väggen och köket börjar se ut som ett kök när stommar och bänkskiva kommer på plats. Själv jobbar jag hela helgen, och missar det roliga. Men min nyfikenhet tog över imorse och jag var tvungen att åka dit och ta mig en titt - det blir så fint!

Mitt i allt jobb måste man ju få ha lite kul. Besökte Casino för första gången igår. Följde med en liten sväng när grabbarna skulle spela, mest av nyfikenhet. Inget spel för min del. Förstår mig inte ens på en vanlig spelmaskin, du vet en sån där som blinkar och låter. Det är inte sånna som mig dom tjänar pengar på (eller kanske är det just det dom gör?) Men det var ju kul att se stället, även om det ser flashigare ut på utsidan än insidan. Hade väntat mig högt i tak, med väggar (och tak!) av guld och speglar..som på TV!
Hade dessutom hört att man tydligen inte fick gå klädd hur som helst. Men så var inte fallet, med tanke på kärringarna som satt och hängde vid maskinerna i fleecetröja och gubbarna i mjukisbrallor. Fan, jag som till och med offrade sneakers för klackskor den där kvällen!

Gratis är gott!

Hämtade delar av det nya köket igår, resten ska vi hämta idag. Totalt över 160 kollin, varav vissa vägde över 50 kilo. Blev några vändor i trappan, det känns i både armar och ben idag. Det är sånna här gånger man ångrar att man bor på högsta våningen, utan hiss!

La ut dom gamla köksluckorna på blocket. Dom har legat där i två veckor utan en enda jävel har ringt. Sänkte priset, men vad gjorde det för skillnad? När jag däremot ändrade priset till GRATIS,  ja då jäklar gick telefonen varm. Folk är bra snåla. Vad är det för skillnad på gratis och nån hundralapp om det är något man verkligen vill ha. Folk blir som galna när det luktar gratis och verkar ta på sig saker som dom egentligen inte vet om dom har någon använding för. Men jag är iallafall nöjd, nu slipper dom iallafall stå och ta plats i lägenheten.

Trött, tröttare, tröttast!

Klev upp tidigt (tidigare) imorse för att göra klart det sista i kursen Interaktiva medier. I morgonrock satt jag och piskade mig själv på ryggen tills allt var helt klart. På eftermiddagen kunde jag lyfta på min starkars rumpa, skaka liv i dom domnade benen, blinka liv i ögonen igen efter ett antal timmar stirrandes på dataskärmen, borsta tänderna och åka och jobba. Som vanligt var jag ute i sista sekunden med inlämningsarbetet. Men nu kan jag iallafall pusta ut lite, för nu är det nämligen sommarlov! Eller sommaruppehåll kallar jag det, eftersom något lov blir det inte för min del. Nu kan jag istället ägna mer tid åt renovering.

Imorgon hämtar vi köket (peppar peppar). Tredje gången gillt! Sen kan man behöva några hjärnceller kvar för att skruva stommar.

Ett, två, tre, slappa!

Tog ledigt idag från all renovering. Det är alldeles för mycket lördag för renovering. Det är alldeles för mycket sol för renovering. Suttit på balkongen och slappat i solen med en cider som sällskap. Snart tänder vi grillen!


Nu börjar det roliga!

Det mesta av förarbete, spackling, slipning, målning av tak, rivning, mera spackling är klart. Nu är det dags att sätta lite färg. Golvet ska få matta, tapeter ska upp på väggen och i helgen gör vi ett nytt försök till att hämta köket på Ikea.

Vilken tur att Johnny har dragkrok på sin bil. Annars skulle det här bli jobbigt. Ska hämta mattan/golvet som vi beställt idag. En rulle som är fyra meter bred och kanske åtta meter lång! Måste dela den på plats för att överhuvudtaget ska komma upp i trapphuset.

Det går bra hittills. Johnny och jag är fortfarande ett bra team, som jobbar på utan tjafs. Men man hinner inte så mycket att när man jobbar heltid, pluggar på halvtid och däremellan är det bara renovering! Nöjen får man ägna sig åt senare, när man blivit gammal och pensionär. Fast renovering är ju ett slags nöje, om man frågar mig.

Mitt i all renovering har jag ett litet annat projekt på gång. Hittade en säng, 600 spänn på blocket. Den ska få lite färg. Likaså dom här sängborden..



Köksplaner

Får nog skramla i sparkrisen och tömma jackfickorna idag, för här ska köpas kök! Har suttit och pillat i timmar i IKEAS Home planner-program och tror vi fått till det ganska bra. Det är ju lite småpill för att få varenda centimeter att passa, speciellt nu när vi ska behålla det gamla kaklet.
- Mycket skåp, tyckte Ikeas köksgubbe. Men förvaring kan man ju aldrig få för mycket av!

En liten tjuvkik på köket..


RSS 2.0