Kladdkaka med vit choklad
Till 1 kladdkaka:
50 gram smör
½ dl mat/rapsolja
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
1 nypa salt
4 msk kakao
100 gram vit choklad, grovt hackad
1. Smält smöret och blanda ner oljan. Knäck äggen i en bunke, tillsätt socker samt vaniljsocker och vispa fluffigt med elvisp.
2. Rör ned smöret i äggvispet. Blanda de torra ingredienserna, mjöl, salt och kakao, i en separat bunke innan du rör ner det i äggvispet.
3. Rör till en slät smet. Smörj och bröa en rund bakform, häll ner smeten i formen. Tryck sedan ner bitar av den vita chokladen.
4. Grädda längst ner i ugnen, 175grader, i ca 15minuter. Prova med en sticka, den ska vara kladdig.
Receptet hittade jag här: baktokig
mums, var den lika god som den ser ut att vara? :) har tänkt baka den jag med.
Ja, de var väldigt god - knaprig utanpå och kladdig inuti! Tycker du ska ta tag i din blogg Leandersss, framförallt nu när du ska ut och resa!
Den kan vi testa till veckan.
Ja morsan det var ett bra förslag åsså bjuder ni ner mig en sen kväll så att jag får muffla i mig kaka och snuffa på tjejerna!
Hittade hit via bloggvy och den här kakan måste nog testas nån helg, verkar supersmarrig!
Söta o kramgoa flickor du har me - har själv en liten på snart 6 månader som mumsar både gröt och annan mat för fullt :)
Men MUMS! Jag vill också ha!