Krämig kycklingsoppa

Har fastnat i soppträsket, det är så gott på hösten speciellt när man vart ute och är lite småfrusen. Ikväll ska jag prova laga "Krämig kycklingsoppa".

(man behöver inte berätta för sn sambo om alla dessa grönsaker man stoppat i, för då minskar risken att han skulle tycka om den. Mixa allt och hoppas att han inte märker nåt)

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfileér eller 400 gram urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk cream fraiche

Gör så här

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.

Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.

Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.

Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.

Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.

Varmhåll soppan och vispa i cream fraichen just innan servering.



Receptet hittade jag på sopprecept.se.

Kommentarer
Postat av: Silvia

Mmm låter gott. Kanske ska testa den i veckan =)

2010-10-11 @ 14:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0