Vecka 16

Då går vi in i vecka 16! Det är inte förrän nu jag börjar känna mig gravid, det känns i kroppen och det syns ju faktiskt på magen - det är inte bara några bullar för mycket längre, utan en hård kula. I samband med det börjar man faktiskt fatta att det bor nåt i där inne.

Bebisarna

"Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

 

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

 

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar."

Källa: www.blimamma.se


Kommentarer
Postat av: Knaada

Det är väl kullerbyttorna du känner kanske :)

2011-02-01 @ 16:38:03
URL: http://knaada.com
Postat av: morsan

Om några dagar är det påsk och två veckor efter det är det midsommar. Huj va tiden går fort. Det är inte bara ni som lääängtas.

2011-02-01 @ 19:22:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0